Det er en kunst at lave espresso. Det kræver præcision og teknik for at opnå den perfekte kop. Der er mange variabler, der indgår i fremstillingen af en god espresso, lige fra kaffens maling til vandets tryk. Men med lidt øvelse kan du lave en kop espresso, der er lige så god som enhver barista’s.
Det første skridt i tilberedningen af espresso er at kværne kaffebønnerne. Du skal bruge en fin maling til espresso, så vandet kan trække al smagen ud af bønnerne. Hvis malingen er for grov, vil vandet bare flyde lige igennem kaffen, og du får ikke en god kop espresso.
Det næste trin er at opvarme vandet. Du skal opvarme det til mellem 195 og 205 grader Fahrenheit. Hvis det er for varmt, vil det overekstrahere kaffen og få den til at smage bitter. Hvis det ikke er varmt nok, vil kaffen ikke blive ekstraheret ordentligt og vil også blive bitter.
Når vandet er opvarmet, skal du sætte det i din espressomaskine og sætte portafilteret på. Det er i portafilteret, at du lægger kaffegrumsen. Pak dem tæt ind, så der ikke er nogen huller mellem dem. Dette sikrer, at alle kaffegrumsene er mættet med vand, og at du får en god ekstraktion.
Begynd nu at pumpe vandet gennem kaffegrumsen. Du skal anvende et tryk på ca. 9-10 bar for at opnå en god ekstraktion. Hvis du ikke har et barometer på din maskine, skal du bare eksperimentere, indtil du får en kop espresso, der smager godt for dig.
Når alt vandet er passeret igennem, skal du smide den brugte kaffegrund ud, og nyde din lækre espresso! Hvis du selv vil kunne lave det, kan du købe en fin maskine hos Kaffeexpressen.