Olsen Banden – Danmarks mest berømte forbrydere

I 1960’erne og 1970’erne blev en dansk kriminel bande kendt som “Olsen Banden” (bogstaveligt talt “Olsen Banden”) berømt for en række dristige røverier. Banden, der blev ledet af Egon Olsen, var ansvarlig for en række højt profilerede røverier, herunder tyveriet af en guldstatue fra Københavns Lufthavn og røveriet af en nationalbank. Selv om banden til sidst blev fanget og fængslet, er deres bedrifter gået ind i dansk folklore, og de er stadig en af landets mest berømte kriminelle bander.

Egon Olsen blev første gang kendt af offentligheden i 1966, da han og hans medskyldige stjal en guldstatue fra Københavns Lufthavn. Statuen, der var over 1 million kroner værd, blev stjålet af Olsen og hans medskyldige, efter at de havde udgivet sig for at være lufthavnsarbejdere. Banden brugte derefter en specialbygget falsk bund i en varevogn til at transportere statuen ud af lufthavnen. Selv om banden blev taget på fersk gerning af politiet, lykkedes det dem at flygte og de blev først pågrebet flere dage senere

I 1971 gennemførte Olsen Banden deres mest dristige røveri, da de stjal over 4 millioner kroner fra Nationalbanken. Banden gravede sig ind i banken gennem et underjordisk kloaksystem og brugte derefter dynamit til at sprænge sig ind i bankboksen. Røveriet fandt sted en lørdag aften, og selv om der blev slået alarm, var banden flygtet, inden politiet nåede frem til stedet.

Previous Post
Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *